Mengenai Saya

Mengenai Saya – Assalamualaikum dan salam sejahtera sahabat-sahabat sekalian…

Mengenai Saya - Suhaimee dan keluarga

Saya Suhaimee dan seperti yang saya dah terangkan serba sedikit di sebelah kanan blog ini, saya merupakan seorang suami bersama seorang isteri yang penyayang dan sebagai ayah kepada tujuh orang anak. Alhamdulillah.. Allah kurniakan tiga cahayamata perempuan dan empat cahayamata lelaki berusia dari satu tahun hingga 15 tahun.

Saya teruskan mengenai saya… saya masih bekerja dan sangat berminat dalam pelaburan emas. Mengapa? Sebab saya pasti bahawa akan datang nilai wang kertas akan susut sehingga tidak laku untuk membeli barang keperluan. Bukan di Malaysia sahaja, bahkan semua wang kertas di seluruh dunia akan mengalami susut nilai.

Lihat sahaja dinar Iraq, walaupun namanya dinar tetapi dinar Iraq adalah wang kertas negara Iraq yang tiada nilai setelah kejatuhan Saddam Hussein. Sepertimana duit pokok pisang (duit Jepun) semasa berakhirnya Perang Dunia Ke-2. Sebab itulah saya mula melabur emas dan menyimpan emas fizikal. Jika anda belum mula menyimpan… simpanlah dari sekarang.

Kalau ada duit simpanan dalam Tabung Haji atau ASB yang tersimpan lama dengan kadar dividen sekitar 5% setahun.. maka keluarkanlah sebahagian daripada duit simpanan tu untuk beli emas atau perak. Memang kita semua tidak tahu apa akan jadi pada masa akan datang.

Tetapi matawang Ringgit Malaysia (RM) telah beberapa kali diserang oleh penyangak matawang antarabangsa seperti yang pernah berlaku pada 1997. Pada waktu itu, nilai matawang RM berbanding USD telah jatuh begitu teruk sehingga sekitar RM6.50 berbanding USD1.

Oleh itu, sebagai langkah berjaga-jaga, kita perlu berfikir di luar kotak. Cari alternatif terbaik untuk mengelakkan duit yang kita simpan hasil titik peluh kita dapat dilindungi dalam bentuk yang lebih stabil dan kukuh iaitu emas dan perak.

Kenaikan harga barang, kadar inflasi akan dapat dibendung apabila kita menyimpan dan menggunakan nilai emas menggantikan duit kertas. Apa yang hampir dapat dipastikan, harga petrol dan diesel akan naik dari tahun ke tahun kerana permintaan tinggi manakala rezab minyak semakin susut. Oleh itu, harga barang-barang keperluan harian akan pasti naik juga dari tahun ke tahun.

Oleh itu, saya ingin syorkan sahabat-sahabat semua agar mulalah menyimpan emas dan perak. Tapi kalau nak beli emas dan perak… anda perlu ada ilmu tentang pelaburan emas dan perak.

Apa yang penting, segala aktiviti yang kita sertai perlulah halal dan dengan niat untuk menegakkan hukum Allah.

Surah At-Taubah ayat 71

Tapi… rupa-rupanya terlalu banyak syarikat atau orang perseorangan yang menawarkan skim yang hanya bertopengkan emas. Saya hampir-hampir rugi besar akibat tidak belajar dulu apabila nak melabur emas.

So, dalam PelaburanEmas.org, saya hanya ingin membantu anda membuat penilaian kepada soal pelaburan emas yang sedang anda cari. Dulu, saya juga seperti anda yang mahu melabur emas tetapi tidak tahu bagaimana dan dimana?

Oleh itu, saya sediakan beberapa tips untuk anda buat perbandingan sebelum anda menceburi pelaburan emas. Kerana hanya sedikit kesilapan membuat keputusan akan membuatkan anda menyesal tak sudah… Semoga blog ini dapat membantu anda membuat pilihan yang tepat.

29 thoughts on “Mengenai Saya”

  1. Assalamualaikum, sy dah baca blog encik dan alhamdulillah ilmu yang encik share sangat memberi impak positif. Kalau boleh, Mohon encik emailkan kepada saya PG CODE / Introducer Name untuk saya mendaftar sendiri di laman sesawang PG. Terima kasih atas ilmu dan kerjasama encik.

    Reply
  2. assalamualaikum…wbt,
    Tuan,saya berminat dengan pelaburan ini.macam mana saya nak contact tuan.ni no saya :011-××××××××÷

    Reply

Leave a Comment

Download E-Book 5 Minit Emas Bernilai RM99 Secara Percuma!


Ebook 5 Minit Emas: 20 asas emas pelaburan
Ebook 5 Minit Emas: 20 asas emas pelaburan yang amat PENTING elak skim cepat kaya bertopeng pelaburan emas.

This will close in 0 seconds