Pendaftaran Percuma

Di sini anda boleh memahami kaedah pendaftaran percuma di kedai emas online dan tidak memerlukan anda membuat sebarang pembelian emas.

Untuk mendaftar secara percuma, sila ikuti langkah berikut…

Langkah #1 – Mendaftar Secara Percuma

Sila klik di sini untuk paparan borang pendaftaran mendapatkan Login ID Sementara.

NOTA PENTING: 

Cara nak isi eform pendaftaran percuma untuk dapat akaun PG code:Pendaftaran percuma Public Gold

1. Sila pastikan anda baca dan faham ruangan ‘Remark’ yang menyatakan kanak-kanak di bawah 18 tahun perlu mendaftar bersama ibu/bapa/penjaga menggunakan borang pendaftaran Junior di sini.

2. Manakala di ruangan ‘Note’ pula menyatakan bahawa akaun anda akan dibekukan secara automatik sekiranya tiada sebarang pembelian dibuat dalam tempoh 24 jam selepas mendaftar.

3. Boleh copy paste tapi pastikan bin atau binti ditaip penuh sama dengan yang tertera dalam kad pengenalan atau passport anda.

4. Delete huruf di akhir dan taip semula dengan huruf kecil. Jika huruf besar yang dipaparkan bermakna boleh teruskan. Jika masih huruf kecil sila refresh eform page.

Pendaftaran percuma Public Gold untuk dapat PG code.

5. Sila ulang yang sama pada nombor kad pengenalan.

ISI NAMA PENUH DI LINE 1 DAN SAMBUNG KE LINE 2 JIKA NAMA LEBIH 40 AKSARA.

PASSWORD LOGIN ID SEMENTARA IALAH NOMBOR IC TANPA SENGKANG.

Pendaftaran hanya berjaya jika kita dapat emel. Tekan link dalam emel untuk terus login guna IC di Username dan Password. Kita akan terima TAC melalui SMS dan Email untuk login.

Sila hubungi saya untuk dapatkan link PG apps atau kalau tidak berjaya dan ada Error sila screenshot dan whatsapp di sini / emel di su******@pe***********.org

Sila pilih samada anda ingin menggunakan IC atau Pasport atau ID Tentera / Polis.

Sila hubungi SAYA JIKA MENGALAMI MASALAH TEMPAHAN DAN PERTANYAAN jika anda ingin mendaftar sebagai sebuah koperasi atau persatuan kerana pendaftaran dilakukan secara manual.

Pada bahagian bawah borang, anda boleh langgan risalah percuma atau sekiranya anda tidak mahu, anda boleh hentikan langganan risalah tersebut pada bila-bila masa.

Klik Generate PG code.

Dan akhirnya pada bawah sekali… sila klik butang Submit.

Anda boleh juga mendaftar mengikut negara secara percuma di:

 1. PG Malaysia, Singapura dan Brunei – Daftar Percuma di Public Gold Malaysia, Singapura dan Brunei.
 2. PG Indonesia – Daftar Percuma di Public Gold Indonesia.

Nota Penting: Sekiranya anda tiada kod PG di ruangan Introducer, sila isikan nombor 047646 dalam ruangan Introducer seperti di bawah atau jika tidak boleh terus klik di sini untuk Pendaftaran Percuma.

Langkah #2 – Baca emel tips dan panduan untuk langkah seterusnya dalam pelaburan emas.

Nota: Anda boleh terus Login di web PG dengan menggunakan IC tanpa sengkang sebagai Username dan Password seperti yang anda isikan tadi. Sila login menggunakan PC atau komputer peribadi untuk membuat tempahan atau pembelian emas Public Gold secara atas talian. Setelah transaksi bayaran dibuat dan pengesahan diterima, anda akan mendapat kod PG melalui emel.

Selepas anda mendapat kod PG barulah anda boleh Login menggunakan PG code dan password yang sama semasa anda daftar.

Sekiranya anda mahu menukar atau terlupa Password (Katalaluan) atau menghadapi masalah tak boleh Login, sila klik ‘Forgot your password?’ seperti yang ditunjukkan di bawah… Anda hanya perlu memasukkan alamat emel anda dan klik butang ‘Submit’. Anda akan menerima emel dari Public Gold dan ikuti arahan emel untuk reset Password anda.

CARA PEMASANGAN APLIKASI PELABURAN EMAS #1 DI SMARTFON ANDA

Selepas anda membuat transaksi bayaran kepada Public Gold yang disahkan, anda akan menerima kod PG melalui emel. Anda boleh mula memasang aplikasi Public Gold di smartfon untuk pembelian secara online melalui platform FPX. Sila gunakan kod PG anda untuk Login serta Password.  Terdapat caj transaksi oleh FPX sebanyak RM1-2.

Jika anda sampai ke sini dan masih belum mendaftar, sila daftar percuma untuk dapatkan Login dan Password.

Nota Penting: Sekiranya anda tidak boleh Login menggunakan aplikasi Public Gold, anda dinasihatkan menggunakan Desktop PC untuk pembelian secara online menggunakan platform FPX.

Pengumuman terkini 12 Januari 2022: Aplikasi Public Gold telah dilancarkan! Sila install aplikasi Public Gold sekarang di Playstore dan Appstore. Aplikasi ini hanya setelah anda mempunyai PG code sahaja. Jika masih tiada PG Code boleh daftar di sini sekarang!

PEMASANGAN APLIKASI PUBLIC GOLD

Aplikasi Public Gold sudah dilancarkan. Akaun GSAP dan Public Gold digabungkan dalam satu aplikasi.
play-store-logoLink app android
apple-store-logo
Link app iphone.

Anda boleh pasang aplikasi Public Gold di smartfon anda di:-

Setelah anda install / pasang aplikasi Public Gold di smartfon anda, sila tap pada Login dan anda akan dapati paparan berikut. Isikan Login dan Password seperti yang telah diemel kepada anda…

PAPARAN APLIKASI PUBLIC GOLD LAMA TELAH DIKEMASKINI KEPADA YANG BAHARU. SILA ABAIKAN GAMBAR DI BAWAH.

Paparan Public Gold app – Tap pada Login

 

Kemudian anda akan dapati paparan berikut… Tap pada butang beg di hujung kanan mana-mana jenis emas untuk mulakan tempahan.

Public Gold app – Tap pada imej beg di hujung kanan mana-mana jenis emas Goldbar / Dinar 24K LBMA untuk mulakan pembelian.

 

Anda juga boleh tap pada mana-mana gambar jam di sebelah harga emas untuk set alert notifikasi samada lebih 6% atau kurang 6% dari harga semasa. Jika anda dah set alert pada harga tertentu, anda akan diberi notifikasi sekiranya harga emas telah dicapai. (Harga emas dikemaskini setiap 20 minit kecuali harga emas GAP yang dikemaskini setiap 12 tengah malam).

Semoga anda dapat manfaat yang banyak apabila anda membuat keputusan untuk mendaftar di Public Gold pada hari ini.

90 thoughts on “Pendaftaran Percuma”

  • Pelaburan emas Public Gold diurus oleh Public Gold Marketing Sdn. Bhd. Jual beli emas pelaburan boleh dilakukan melalui akaun Maybank atau akaun Public Bank.

   Reply
 1. salam en suhaimi
  saya telah mendaftar seperti yang diajar tetapi ada kesilapan di bahagian preffered branch, bolehkah saya edit information selepas mendapat PG code?

  Reply
  • Wksalam pn. Juli Maizura.
   Terima kasih atas pendaftaran puan. Ya puan boleh ubah dan pilih preferred branch masa pembelian mana-mana emas pelaburan seterusnya dapat PG Code.

   Reply

Leave a Comment

Elak Skim Cepat Kaya Bertopeng Pelaburan Emas.


Ebook 5 Minit Emas: 20 asas emas pelaburan
Ebook 5 Minit Emas: 20 asas emas pelaburan yang amat PENTING elak skim cepat kaya bertopeng pelaburan emas.

This will close in 0 seconds